Sopor:

Gemensam sopsortering finns i skjulet

bredvid cyklarna. Restavfallstunnan är ofta full och därför har vi en extra mindre restavfallstunna vid sidan om den stora som många missar. Det finns ingen som plockar upp sopor från marken om man överfyller en tunna, eller ställer sopor vid sidan om, så den gamla devisen ”Lämna det på det sätt som du själv vill finna det” gäller i allra högsta grad för vårt sopskjul. Om det är fullt får man kanske vänta med att slänga sina kartonger till efter nästa tömning. Vi har tömning på måndagar och torsdagar. Matavfallspåsar finns att ta nere i källaren.Tvätt:

  Gemensamt tvättrum finns i källaren. Den har två moderna tvättmaskiner, och en bra torktumlare. Vidare finns ett högeffektivt torkrum där det mesta torkar på några timmar efter man slagit på avfuktaren. Det finns tre bokningsbara tider per dag som boks via lista vid ingången


Kabel Tv/ internet:

I varje lägenhet finns kabel-tv och internet uttag som ingår i månadsavgiften. En egen router kan kopplas till detta för att få WiFi. Ifall Man har problem med internetleverans så rekommenderas det att ringa och prata med vår leverantör Perspektiv bredband. Vi har anslutit huset till ComHem, och det ingår ett basutbud för alla medlemmar. Önskar man fler kanaler får man kontakta ComHem direkt.


Renoveringar:

Alla större renoveringar i lägenheter måste gå via styrelsen så att alla regler om ombyggnad följs och att kvaliteten på huset hålls. För detaljerad uppdelning mellan vad som är föreningens ansvar och medlemmens ansvar så hänvisar vi till våra stadgar.

Rekommenderade Hantverkare:

Rörmokare: Collin Jönsson

 

 Vaktmästarfunktion:

Vi har ingen vaktmästare i föreningen, utan det är upp till alla medlemmar att hålla sina ögon öppna för att se om något brister. Vid större fel så får styrelsen tillse att det kommer hantverkare, vid mindre fel löser vi det själva och styrelsen uppskattar givetvis om medlemmarna kan hjälpa till.Trädgårdsdag:

Varje vår och höst har föreningen en gemensam trädgårdsdag när vi alla hjälps åt att städa upp och göra fint i trädgården och de andra gemensamma utrymmena. Det brukar vara väldigt trevligt med grillad korv och eftermiddagsfika.


Elkostnader:

Varje vår i maj lämnar alla lägenheter in en avläsning från sin elmätare. Styrelsen sammanställer sedan hur mycket varje lägenhet har förbrukat, och debiterar detta på månadsavgiften för oktober, november och december. Systemet kan verka krångligt, man det har skapats för att hålla kostnaderna nere för våra medlemmar. På detta sätt betalar vi bara för ett abonnemang 
Årsstämma:

Enligt våra stadgar måste vi ha årsstämma inom 6 månader efter räkenskapsårets slut. I realiteten brukar det blir i slutet av maj. Vid varje stämma (årsstämma och extrastämma) har varje lägenhet en röst. Vid årsstämman skall bokslut fastställas samt styrelse väljas. Styrelsen består av tre ordinarie och tv suppleanter. Utöver detta skall vi utse revisorer och valberedning. För detaljer kring stämmor hänvisar vi.


Grind:

Vår fina grind är öppen från 7- 19 men låst under natten, då kan man öppna grinden med portnyckeln. Tänk på att stäng grinden efter er då den inte stängs av sig själv.